Update Griepvaccinatie

Geachte patiënten,

Nadat wij de oproepbrieven voor de griepvaccinatie verstuurd hadden, kregen wij gisteren van de Overheid een bericht dat er meer vraag is naar griepprikken bij de huisartsen dan verwacht. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om

gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik (Dit geldt niet voor mensen met een medische aandoening, bijv. diabetes, hart-long- of nierziekten of een verminderde weerstand).

 

Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

 

De Overheid geeft aan dat zij helaas niets aan deze situatie kan veranderen; hier is sprake van overmacht. Er is een landelijke en internationale verhoogde vraag naar griepprikken. Er is voorafgaand aan de griepvaccinatiecampagne door het RIVM wel een maximaal aantal vaccins extra ingekocht. Daardoor zijn er dit jaar ruim een half miljoen extra vaccins beschikbaar. Het duurt ongeveer 6 maanden om griepprikken te maken, dus er kunnen voor dit griepseizoen geen nieuwe griepprikken bijgemaakt worden. Wij moeten het daarom doen met de voorraad vaccins die er nu is.

 

Wat kunt u zelf doen om griep te voorkomen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten. U verkleint de kans op griep door:

  • 1,5 meter afstand te houden van anderen
  • Vaak uw handen te wassen met water en zeep
  • Drukke plaatsen te vermijden

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van RIVM: rivm.nl/griepprik

 

In verband met het bovenstaande hebben wij besloten met een tijdsindeling te gaan werken op  6 november 2020 in de Vossenkuil.

 

70 jaar en ouder                             van 14.00 tot 16.00 uur

69 jaar en jonger                            van 16.00 tot 18.00 uur

 

Gelieve deze tijdsindeling te respecteren en de aanwijzingen van het personeel in de Vossenkuil op te volgen.